Návrat na hlavní stranu

PERLIČKOVÉ KOUPELE A VITALIZERY [ Lázeňská procedůra ]

PERLIČKOVÉ KOUPELE A VITALIZERY
PERLIČKOVÉ KOUPELE A VITALIZERY
Léčebná procedura

PERLIČKOVÉ KOUPELE A VITALIZERY patří mezi procedury s mechanickým účinkem (vodní masážní procedury). Tyto procedury se od sebe liší přístrojovým vybavením, místem působení, intenzitou a vhodností pro konkrétního jedince a konkrétní diagnozu.

Perličkové koupele se připravují probubláváním vody o teplotě 37°C vzduchem z roštu na dně vany, který je napojen na centrální tlakový zdroj. Používá se klasický rošt, jehož výrobcem e známý slovenský výrobce zdravotnické techniky (Chirana Piešťany). Bublinky plynu stoupají rovnoměrně ode dna k povrchu, dochází k jemnému taktilnímu dráždění s následným uklidněním a relaxací.

Koupel je vhodná i pro děti.

Vitalizery se připravují za použití speciálních přístrojů německé firmy Dr. Frenkel (přístroj + speciální masážní poduška). Geometricky uspořádané trysky na masážní podušce jsou variabilně nastavitelné a ovlivňují směr vodního proudu (na páteřní obratlový sloupec nebo za účelem celotělové masáže). Konstrukce přístroje, pomocí kterého je vháněn do podušky vzduch, umožňuje nastavení několika stupňů intenzity účinku.

Indikace k léčbě vodními masážními procedurami:
PERLIČKOVÉ KOUPELE A VITALIZERY

UMÍSTĚNÍ

DALŠÍ INFORMACE: http://www.k.studanka.cz

Typ záznamu: Lázeňská procedůra
AKTUALIZACE: Petr Svoboda (Infomorava.cz) org. 56, 13.07.2004 v 11:20 hodin

Copyright 1994-2024 © Luděk Šorm